השקעות בשוק הבינלאומי

תוכן עניינים

השקעות חו"לבניהול השקעות, מגיעה נקודה בה בתור משקיע פרטי אתה כבר צובר מספיק ניסיון וידע כדי להיחשף פיננסית לשווקים בינלאומיים. לצד הניסיון והידע המאפשרים למשקיעים להיחשף להשקעות בחו"ל, יש היגיון רב בחשיפה לחו"ל –זאת מבחינת פיזור סיכונים, מציאת הזדמנויות השקעה בחו"ל, שיפור התשואה בעזרת הפרשי מטבע, גידור סיכונים ועוד שלל היבטים.

ניהול של תיק השקעות חו"ל היא אסטרטגיה יעילה ומומלצת במיוחד במציאות כלכלית מורכבת ולא ברורה כפי שקיימת כיום בכל השווקים. השוק הישראלי מרתק ומציע אפשרויות רבות, אך בהחלט כדאי וראוי להיחשף להשקעות בחו"ל.

אך אם שוק ההון הישראלי מציע שפע יחסית גדול של אפשרויות ואפיקי השקעה, אז השווקים הגלובליים מציעים בפועל אפשרויות אינסופיות, דבר שעשוי בהחלט לבלבל, להרתיע משקיעים וכמובן לגרום לטעויות בהקצאת הנכסים בתיק השקעות חו"ל.

נקודות עיקריות לטובת ניהול תיק השקעות חו"ל

  • פיזור סיכונים – לא לשים את כל הביצים בסל אחד, השקעה בשווקים שונים מקטינה את הסיכון למפולת של התיק עקב משבר בישראל או שוק יעד אחר.
  • השקעה במגזרים רלבנטיים בחו"ל – כאשר במקרים רבים אלו מגזרים שאינם קיימים בישראל או שאינם מציעים שיעורי צמיחה אטרקטיביים בישראל.
  • חשיפה יעילה ומורכבת למט"ח – ניתן גם לייצר רווחי הון מההשקעה עצמה וגם לנצל הפרשי מטבע להגדלת התשואה.
  • כיום הזמינות של ניהול תיק השקעות חו"ל גדולה ומשופרת משמעותית – לא תחום השקעות השמור רק למקצוענים.

חשיפה עקיפה לחו"ל

אם אתה רק מתחיל להתעניין בחשיפה לחול של תיק ההשקעות שלך, ניתן להתחיל באמצעות חשיפה עקיפה, כאשר עיקר הכוונה היא דרך קרנות נאמנות ישראליות המשקיעות בחו"ל. זוהי חשיפה עקיפה כי הקרן עצמה ישראלית והכספים מופקדים בשקלים, כאשר בקרנות רבות החשיפה הינה מנוטרלת מטבע – כך שהמשקיע רואה את התשואה בשקלים והתנודתיות של מטבעות זרים מנוטרלת.השקעות בשוק הבינלאומי

לאחר צבירת ניסיון, ידע וגיבוש רצון להיכנס יותר לעובי הקורה בניהול תיק השקעות חו"ל, ניתן גם להיחשף ישירות לשווקים הגלובליים.

שפע של כלים לניתוח וקבלת ידיעות כלכליות

מעבר לייעוץ השקעות בבנק והעיתונות הכלכלית הישראלית, כיום יש למשקיעים המחזיקים תיק השקעות חו"ל שפע אדיר של כלים לניתוח ניירות ערך וקבלת מידע פיננסי-כלכלי רלוונטי. כלים אלו כוללים אתרים עיתונות כלכלית מובילים מהעולם, אתרים באנגלית המתמחים בשווקים בינלאומיים וגם כלים נפוצים ורבי עוצמה כמו Google Finance, אתר בלומברג ואתרים פיננסיים גדולים אחרים.

האפשרויות בניהול תיק השקעות בחו"ל

ניתן כיום לנהל תיק השקעות חו"ל בכמה וכמה דרכים, כאשר העלויות של כך כבר אינן גבוהות כבעבר. כך ניתן לסחור בשווקים באירופה וארה"ב בקלות רבה דרך הבנקים, בעמלות שאינם נמוכות מאוד אך גם אינן בשמיים – יש מקרים המצריכים בירוקרטיה מסוימת כגון חתימה על מסמכים ויש אזרחי מדינות זרות (ארה"ב) שלא יכולים לסחור כך בשווקים מסוימים. אפשרויות נוספות של ניהול תיק השקעות חו"ל הן דרך מסחר עצמאי וניהול עצמאי של תיק ההשקעות – דרך בתי השקעות חברי בורסה וכמו כן ניתן להחזיק תיק חו"ל דרך שירות ניהול תיקים בבתי ההשקעות.

מבחינת אפיקי השקעה עבור תיק השקעות חו"ל, יש שפע מרשים ועשיר של אפשרויות:

  • קרנות נאמנות חו"ל.
  • קנייה ישירה של ניירות ערך זרים – מניות ואג"ח בעיקר, אך לא רק.
  • השקעה דרך תעודות סל ישראליות העוקבות אחר מדדים בינלאומיים – בבורסות גדולות ונזילות או בורסות קטנות יותר ונזילות פחות.
  • השקעה דרך תעודות סל זרות.השקעות בינלאומי
  • לגורמים עם תיקי השקעות גדולים – קרנות השקעה בינלאומיות וקרנות גידור

מרבית המשקיעים בחו"ל נחשפים פיננסית לשווקים באירופה או ארה"ב, אך יש גם אפשרויות השקעה רבות בשווקים מתפתחים, באסיה, דרום א

מריקה, רוסיה וכיוצא באלו. בכל השקעה במסגרת תיק השקעות חו"ל חשוב מאוד להתחשב בשיקולי המטבע – מדידת התשואה במטבע הזר הרלבנטי והשפעת שער החליפין על התשואה, זאת לצד שיקולי עלות של עמלות למשל.

תמונה של אסף מיכאל אנליסט השקעות
אסף מיכאל אנליסט השקעות

אסף מיכאל, מייסד המרכז להשקעות בישראל. זה לא סוד שעולם ההשקעות מבלבל, הידע שאתם מקבלים יכול להיות מסובך. החלטנו לתת לכם את כל המידע שאתם זקוקים לו להשקעות במקום אחד.

דילוג לתוכן